Leter Du Etter Tips Om Auto Reparasjon? Du Har Kommet Til Rett Sted!

Hvis du har fått problemer med bilen, er du langt fra alene. En del av å eie en bil er å måtte fikse de mange problemene som oppstår med den. Å få det betjent på et verksted er greit for alvorlige problemer, men hvorfor ikke ta vare på de små tingene på egen hånd. Artikkelen nedenfor vil vise deg hvordan.

Et nødsett er et must for bilen din. Settet ditt bør inneholde jumper kabler, dekk skiftende verktøy og kanskje litt ekstra gass. Ikke glem tepper og en god lommelykt med noen batterier.

Ikke anta at du har blitt dratt av mekanikeren din på grunn av den høye prisen på regningen din. Noen deler er svært dyre å erstatte, inkludert motorer, overføringssystemer eller dashborddatamaskiner. Du bør spørre mekanikeren din om kostnadene for delene han måtte sette i bilen din.

Spør en tekniker om de er A.S.E. sertifisert før du godtar å få dem til å fungere på kjøretøyet ditt. Hvis de har denne sertifiseringen, betyr det at de har bestått en skriftlig test og har jobbet i bransjen i minst 2 år. Du vil vite at du får noen dyktige ved å velge noen med dette.

Noen ganger kan du finne en god mekaniker som jobber i deres hjem garasje. Mekanikere som jobber hjemmefra er ofte i stand til å lade mindre fordi de ikke har overhead som butikker gjør. Du kan støtte småbedrifter og spare hundrevis på kostnaden for reparasjonen.

Vær oppmerksom på alle lysene som blinker i dashbordet, og sørg for at du forstår hva hver av dem betyr. Å være oppmerksom på disse advarslene er alltid i din beste interesse. Ja, det er noen ganger falske positive, men det er risikabelt å ignorere disse varsellampene. Hvis du gjør det, kan et problem bli verre og bli dyrere å fikse.

Hvis bilen din trenger kroppsarbeid, må du sørge for at du vet hvilken fargemaling du har på kjøretøyet ditt. Denne informasjonen er viktig for teknikeren som arbeider på bilen din. Bilens identifikasjonsnummer er også alltid noe godt å ha tilgjengelig. I mange tilfeller må du ha det bare for å sette opp en avtale.

Hvis du har en vedlikeholdslogg, vier deg selv til å holde den oppdatert. Hvis det ikke er det, kan bilen gjennomgå reparasjoner som ikke er nødvendige og ikke gjør noe for å hjelpe deg. Videre er denne loggen en indikasjon på de som jobber med bilen din at du forventer det beste for kjøretøyet ditt.

Hvis du trenger kollisjonsreparasjon, er det smart å ta bilder før du gir bilen til verkstedet. Mange butikker kommer ikke til å strippe ting ut av kjøretøyet ditt, men noen vil hvis de prøver å tjene mer penger. Du må kunne dokumentere de opprinnelige skadene som er gjort på kjøretøyet ditt i tilfelle mekanikeren din ikke løser dem eller gjør ting verre.

Ta deg tid til å lære om bildelklassifiseringer før du ser en mekaniker. Deler kan klassifiseres som berget, ombygd, omdusert og re-produsert, og nytt. Nye deler er helt nye og laget etter produsentens spesifikasjon. Brukte deler som er gjort gode som nye, klassifiseres som omdert. De kan også bære en tag som «gjenoppbygd», eller til og med «re-produsert.» «Salvage» betyr at delene brukes og mangler endring.

Å jobbe med bilen din kan få deg til å føle deg urolig, spesielt hvis du er ny på automatisk reparasjon. Imidlertid, hvis du bruker tipsene nevnt i artikkelen ovenfor, er det ingen grunn til at du ikke kan reparere bilproblemene dine. På denne måten sparer du penger, og føler deg bra med å takle et problem selv.